Dance Expo Norway- The DEN 2021

En møteplass for dialog, utveksling og samhold på tvers av dansebransjen. The DEN ble arrangert 21. til 24. oktober 2021 under CODA Dancefest 2021.

Delegater fra 16 forskjellige land i Europa og hele Norge var samlet denne helgen for å bli bedre kjent med dansekunstnere som jobber i Norge. De fikk se forestillinger og studiovisninger, høre presentasjoner og delta på seminar, og ble på denne måten introdusert til 25 dansekunstnere og deres virke. 

Bransjetreffet er initiert av CODA Oslo International Dance Festival i samarbeid med tolv andre danseinstitusjoner for dansefeltet, arrangører og produsenter innen dansekunst.

Prosjektet har vart i tre år og har to hovedelementer:

  • Visningsarena for norsk dans, en plattform for der dansekunstnere med base i Norge kan vise sine verk for internasjonale arrangører og produsenter
  • Seminarer og kunnskapsutvikling for det frie dansefeltets produsenter og produserende kunstnere.

Samarbeidspartnerne utgjør store deler av dansefeltet i Norge og er et målrettet tiltak for å styrke bransjen og gi visningsmuligheter for dansekunstnere fra Norge. Det jobbes med å videreføre The DEN i kommende år som del av CODA Oslo International Dance Festival.

Les artikkel om The DEN skrevet av Springback Magazine.

Samarbeidspartnere
Initiert av CODA Oslo International Dance Festival og gjennomført i samarbeid med Black Box teater, Bærum Kulturhus, Dansens Hus, Den Norske Opera & Ballett, Performing Arts Hub Norway, Oktoberdans, Ravnedans, DanseFestival Barents, Kortreist Dansefestival, Multiplié Dansefestival, Kunsthøgskolen i Oslo og Stockholm Kunstnärliga Högskola.

Støttet av Nordisk Kulturfond, Kulturrådet – Kreativ Næring og Oslo Kommune.

Mer informasjon om The DEN finnes her