Samkome

Kulturkirken Jakob og Scenehuset

12. oktober - Kl 14.00

13. oktober - Kl 14.00

Dette er en invitasjon til å sørge. Sammen.

Hvordan sørge, hvordan bevege seg gjennom fortvilelse, hvordan holde oss selv og hverandre. Hvordan romme andres smerte.

Samkome er et forsøk. I umulige situasjoner. I rom som allerede har falt sammen. Det finnes ingen annen vei enn å prøve. Sammen. Dette er et forsøk for i dag. Et forsøk på å sørge.

Hvordan fortsette å leve, hvordan være vertskap for det som føles umulig, hvordan åpne for et mykt møte. Hvordan reparere.

Sang, poesi og ild beveger oss gjennom dette sammen – venner og fremmede.

«Min sorg løftes ut av meg til noe som er større en meg selv; et samkome. Det er ritualets styrke og sentrale egenskap, at gjentakelsene i fellesskapet er både symbolsk og konkret. Som når to våpenløse hender møtes i et håndtrykk til en hilsen.»

Omtale av Samkome i Norsk Shakespearetidsskrift, Willy Walder.

“We are, at present, swimming in a sea of grief. That sea includes death, but it is also so much larger, encircling all sorts of sorrows. In a better world, many of these disappearances would be avoidable, even unimaginable. For now, given the loss-filled waters we inhabit, how to better navigate through them, and without drowning? How to shift course, veering closer to a more humane self and society?”

Utdrag fra ‘Rebellious Mourning’, Cindy Milstein

Velkommen til ‘Samkome’, en offentlig samling og sørgestund.

Hovedarrangementet foregår utendørs

Sted: Utenfor Kulturkirken Jakob
Dato/tid: Lørdag 12.oktober, kl.14.00-15.15

 

Tilleggsarrangement:

Samtale på Scenehuset

Som del av sørgeprosjektet ‘Samkome’ inviterer CODA, Dansens Hus og Mia Habib Productions til en samtale med de involverte om prosessen rundt ‘Samkome’.

Sted: Scenehuset

Dato/tid: Søndag 13. oktober 14:00-16:00

 

OM INITIATIVTAKEREN:

Mia Habib er en Oslo-basert danser og koreograf med et stort internasjonalt nedslagsfelt. Hun har en mastergrad i konfliktløsning og forhandling, og jobber i skjæringspunktet mellom scenekunst, utstillinger, publikasjoner, foredrag, undervisning og kuratering.

Gjennom Mia Habib Productions engasjerer hun seg i og tilrettelegger laboratorier og forskning med en rekke spesialister, inkludert kunstnere, forskere, politiske aktivister og andre.

I den norske offentligheten har Habib engasjert seg rundt temaer om kunstnerisk frihet og rasisme knyttet til det frie scenekunstfeltet, i tillegg til å være en av drivkreftene bak gruppen “Jødiske stemmer for rettferdig fred” som er et nettverk av jøder og mennesker med jødisk bakgrunn i Norge som støtter et fritt Palestina.