SET AND RESET / RESET

Hovedscenen, Dansens Hus

12. oktober - Kl 19.00

13. oktober - Kl 19.00

Trisha Browns banebrytende verk fra 80-tallet er tilbake i ny drakt.

 

Den amerikanske koreografen og danseren Trisha Brown var en av grunnleggerne av Judson Dance Theatre og var en av de viktigste pionerene innen den postmoderne dansebevegelsen. Etter urpremieren på Browns stykke Set and Reset i 1983 ved Brooklyn Academy of Music i New York, ble kompaniet Trisha Brown Dance Company umiddelbart et verdensnavn. Verket ble ansett som banebrytende innen postmoderne / abstrakt koreografi og står igjen som Browns signaturverk. 

– (...) Den rene bevegelsesgleden skinner gjennom!

The Stage, 2016

Under årets festival får publikum et gjensyn med Trisha Brown Dance Company’s originale koreografi – i ny drakt.

I spissen står det britiske dansekompaniet Candoco Dance Company, anerkjent på tvers av landegrenser for sine helt særegne prestasjoner uavhengig av funksjonsnedsettelse. Kompaniet hyller ulike måter å se og lage kunst på, inviterer publikum til dialog rundt temaet dans og funksjonshemming og utvider oppfatningen av hva dans kan være.

Siden 2011 har kompaniet oppført ulike gjenskapninger av Trisha Browns koreografiske verk. Gjenskapelsen er et førsteklasses eksempel på koreografiens skiftende natur.  I Set and reset / Reset vender kompaniet tilbake til Browns originale koreografi, men tilfører impulser og kvaliteter som tilhører dagens dansescene.

Samme kveld får publikum oppleve to rykende fersk verk skapt av to toneangivende koreografer. Dansekunstner Annie Hanauer undersøker vårt behov for å plassere mennesker i kategorier, og forsøker gjennom sin dristige dansekunst å finne et mellomrom hvor menneskets rotete elementer kan eksistere grenseløst.

Danser og koreograf Seke Chimutengwende benytter seg av tekst, lyd og bevegelse for å illustrere en ustadig verden der menneskene har gått seg vill. Stykket utforsker ideer om tap, navigasjon, kommunikasjon og sameksistens.


Det er duket for en danseopplevelse du sent vil glemme.

– «Det er alltid stort å være vitne til buzzen som koreografer får av å jobbe med Candoco. I løpet av kompaniets 27-årige historie har det ikke blitt skapt ett verk der blandingen av funksjonshemmede og ikke-funksjonshemmede dansere anses som begrensende.»

The Guardian (Face In og Let's Talk About Dis at Sadler's Wells, 2018)