Siguifín

Bærum Kulturhus

18. oktober - Kl 19.00

19. oktober - Kl 18.00

Opplev en ny generasjon dansekunstnere fra Vest-Afrika under CODA 2023.

En ny generasjon artister, koreografer og dansere fra Vest-Afrika møtes i et nytt, kunstnerisk landskap for å bygge broer på tvers av nabolandene.

«Siguifín betyr «magisk monster» på bambara-språket. Dansere fra de tre nabolandene Senegal, Mali og Burkina Fasto møtes for å skape et magisk, mangefasettert vesen. Verket er inspirert av TV-spillet Exquisite cadaver og initiert av den senegalesiske koreografen Amala Dianor. Amala bestemte seg for å bruke sin europeiske suksess som et springbrett for å introdusere flere koreografer fra Vest-Afrika.

– Ideen om et møte står sentralt i verket, forklarer koreografen, som nå har gått sammen med koreografene Naomi Fall fra Mali og Ladji Koné fra Burkina Faso for å utforske de tre landenes forskjellige kulturer og bevegelsesmønster.

På scenen står 9 unge afrikanske dansere som har blitt valgt ut i hvert land av de 3 koreografene. Hvordan ser nåtiden ut, og hvilken fremtid vil de bygge sammen?

–  De ni danserne utviser en prisverdig styrke og overveldende drivkraft til å uttrykke seg. Vi tror og håper at publikum vil kjenne vibrasjonene av deres rent ut sagt heftige energi, sier Dianor.

Portrett Amala Dianor. Foto: JéromeBonnet

Med dette verket tilbys en ny generasjon dansere og koreografer en mulighet til å jobbe med dansekunst i Vest-Afrika. Verket har turnert over store deler av Frankrike, og gjør stadig mer bemerket i Europa og resten av verden for øvrig.

– Å reise for å danse, krysse fysiske grenser, oppleve ulike stadier i en kreative prosess og ikke minst få mulighet til å møte forskjellige publikummere er viktige milepæler i de unge dansernes kunstneriske karrierer, avslutter Dianor.

Se introduksjonsvideo her: