Birgit Berndt utnevnes som ny festivaldirektør og kunstnerisk leder

CODA Oslo International Dance Festival har tilsatt Birgit Berndt i en åremålsstilling som festivaldirektør og kunstnerisk leder. Berndt vil tiltre stillingen den 1. august 2024 og bringer med seg en betydelig erfaring fra sin rolle som danssjef ved Norrlandsoperan i Umeå.

Birgit Berndt har en omfattende bakgrunn innen kunstnerisk og organisatorisk ledelse, og hennes utnevnelse mottas med stor entusiasme av CODAs styreleder, Torger Ødegaard.

– Styret anerkjenner Berndts betydelige engasjement og handlingskraft, og ser frem til hennes bidrag til festivalen. Berndt har et solid kjennskap til både nordiske og internasjonale kunstnere og har etablert et anerkjent omdømme for co-produksjoner og formidling av dans til et bredt publikum.

Berndt etterfølger Stine Nilsen, som har fungert som festivaldirektør og kunstnerisk leder siden 2017. Hun uttrykker stor glede for jobben og ser frem til å ta fatt i oppgavene som venter.

– Det er en ære å lede CODA, Nordens største festival for samtidsdans! Sammen med et fantastisk team vil jeg jobbe for å videreføre en mangfoldig festival som omfavner både publikum og dansekunstnere. Jeg ser frem til å oppdage og støtte flere norske dansekunstnere, og jeg er allerede klar for de første møtene i Oslo denne uken på Ice Hot-plattformen. Mitt mål er å styrke CODA som en inspirerende møteplass for dans både nasjonalt og internasjonalt.

 

For ytterligere informasjon eller pressehenvendelser, vennligst kontakt:

Achy Ouafik

achy@codadancefest.no