Camilla Tellefsen

Existing work ready for touring:

Lucy
Publikum inviteres til en ettertenksom, ekspressiv, leken og gripende forestilling. Samtidsdans møter streetdans, eller bare dans! Utøverne er noen av Norges mest profilerte dansere, som danser i et lydbilde du garantert ikke har sett disse danserne bevege seg i tidligere.

Camilla Tellefsen har skapt en verden som beveger på alle tenkelige plan, rent metaforisk så vel som konkret. Forestillingens estetikk dras i en sjangeroverskridende, øm, kraftfull og stemningsfull helaftens forestilling. Tellefsen har samlet noen av landets fremste dansere innen sine respektive sjangere. På scenen ser vi et bredt spekter fra breaking og hiphop til samtidsdans, pakket inn i Tellefsens taktile, ømme og rytmiske univers.

En av oss

De sier vi alle kommer fra samme DNA, fra urkvinnen Lucy i Etiopia. Hun som for 3.18 millioner år siden reiste seg opp på to ben. Røttene våre går tilbake til henne. I dag er det den moderne kvinnens oppgave å videreføre disse røttene, bære dem på hoftene. Men fruktbarheten i samfunnet går ned. Hvorfor er uklart, fordi jobben kaller og kloden brenner? Likevel blir vi oppfordret fra høyeste hold om å føde flere barn, men hva skjer om man ikke kan? Om man ikke vil? Og om man er uten barn, uten partner. Er man da uten familie?

Jeg er deg, og du er alle.

“Lucy” handler om familie, tilhørighet og identitet. Drivkraften bak forestillingen ble skapt utifra Tellefsens opplevelse av ensomhet, som singel og barnløs på vei mot 40-åra. En krevende prosess med utredning av fertiliteten og systemet rundt det, skapte et tomrom. Ønsket om å søke mot et fellesskap ble stort. Livet kretset rundt spørsmålet om venner, jobb og flyktige relasjoner. Om det kunne erstatte samliv og det å stifte familie?

Sammen med danserne tar koreograf Camilla Tellefsen utgangspunkt i både hennes og dansernes erfaringer, opplevelser, følelser og relasjoner omkring tematikken og kroppsliggjør disse møtene.

Bio:

Camilla Tellefsen er en av Norges fremste dansere, koreografer og initiativtagere innen streetdance. Hun har danset hele livet, og som 15-åring startet hun med breakdance i hjembyen Sarpsborg, før hun tok en utdannelse i dans på Bårdar Akademiet. Med videreutdannelse fra Flow Dance Academy i København og studiereiser til USA, Frankrike, Japan og Sør-Korea har Tellefsen fordypet seg i dansestilene Popping, Hiphop og Waacking.

Tellefsen er medgrunnlegger av dansestudioet Subsdans, foreningen Soul Sessions Oslo og dansecrewet dEEP down dopEiZM. Store deler av hennes arbeid ligger i kulturprosjekter som samler og forener kunstnere og uttrykk med utspring i street- og clubdance.

Tellefsens base ligger i streetdance og det kulturelle, men både som danser og koreograf omfavner hun et bredt kunstnerisk uttrykk. Hun har blant annet koreografert Alice (Rogaland Teater, 2011), Pappas reise ut av tiden (Teater Manu 2014), Battle (2018) og Battle: Freestyle (Netflix, 2021), Togetherness (Dansekunst Østfold 2018) og Jeg gir deg kroppen min (Fossekleiva 2021). Hennes første helaftens forestilling Gamer (2014) ble spilt på Riksscenen, Dansens Hus. Gamer ble en del av Scenekunstbrukets repertoar og gikk på turné med DKS i Østfold og Oslo.

Tellefsen har mottatt Statens Kunstnerstipend 2012-2014, Rolf Gammlengs Ærespris 2021, utviklet og var festivalsjef for Urban Moves ved Dansens Hus fra 2008-2017og vært styremedlem i både Norske Dansekunstnere og Danseinformasjonen.