CODA søker ny kunstnerisk leder

Stiftelsen CODA Oslo International Dance Festival, arrangerer årlig  Nordens største festival for samtidsdans. I over 20 år har vi i CODA jobbet for  å styrke dansekunsten nasjonalt. Vi presenterer norsk og internasjonal samtidsdans av høy kvalitet, og er en katalysator og et samlingspunkt for et mangfold av kunstnere  og gjester.

Nå søker vi en ny kunstnerisk leder med lidenskap for å programmere grenseløs dansekunst fra inn- og utland. 

 

 

FESTIVALDIREKTØR / KUNSTNERISK LEDER

       CODA OSLO INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL

 

Siden grunnleggelsen i 2001 har CODA utviklet seg til å bli en anerkjent og velrenommert festival,  ansett som en smeltedigel for utviklingen av dans i Norge. Programmet har regelmessig bestått av forestillinger, workshops og seminarer, og involverer en rekke kunstnere fra inn- og utland, med spennvidde i uttrykk. I 2023 var det totalt 50 arrangementer på programmet over 10 dager.

CODA er en liten, veldrevet og dynamisk organisasjon. Vi søker jevnlig om offentlig støtte fra Kulturdirektoratet og Oslo kommune, og er i tillegg del av flere europeiske nettverk. Festivalen arrangeres årlig i oktober. Festivalens administrasjon har helårskontor på Dansens Hus, Oslo, og består av to fast ansatte, samt festivaldirektør/kunstnerisk leder.  Organisasjonens øverste beslutningsorgan er stiftelsens styre.

Festivaldirektør / kunstnerisk leder har hovedansvar for kunstnerisk programmering, og den praktiske gjennomføring av festivalen. Vedkommende fungerer i tillegg som daglig leder av virksomheten og dens administrasjon, med rapportering til styret.

Til stillingen som festivaldirektør / kunstnerisk leder, ser vi etter deg med solid fagkunnskap om samtidsdans og kreativt teft. Du har stort engasjement for kunstformen, og er genuint opptatt av å bidra til videreutvikling av  det norske dansefeltet.

Vi søker følgende kvalifikasjoner:

 • Relevant erfaring fra ledelse og utvikling av kunstnerisk virksomhet
 • Bred kunnskap om norsk og internasjonal samtidsdans, med et stort nettverk
 • Kjennskap til offentlig forvaltning og offentlig finansiert virksomhet
 • God, overordnet budsjettforståelse
 • Gode språkkunnskaper og god formidlingsevne, både skriftlig og muntlig

Personlige egenskaper:

 • Skaper positivt arbeidsmiljø i et lite, produktivt team
 • Bevisst på egne styrker og svakheter
 • Løsningsorientert og trives i hektiske situasjoner
 • Både tar og gir ansvar
 • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • Praktisk sans og god gjennomføringsevne

Stillingen er en åremålsstilling på fire år, med mulighet for forlengelse.

Lønn etter avtale. Tiltredelse 01.08. 2024, med behov for overlapp/opplæring i løpet av våren 2024.

CODA oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke jobb hos oss uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Vi i CODA legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for den enkelte. Vi jobber aktivt med inkludering og tilgjengelighet i organisasjonen, både på programmet og i interne prosesser. Dette er et sentralt fokusområde for oss i CODA, og vil være viktig for festivalens videre utvikling de neste årene.

Søknad sendes elektronisk til info@codadancefest.no og  vurderes fortløpende. Vi følger regler ved offentlige ansettelser. 

Vi oppfordrer til å søke i god tid før fristen 01.01.2024. 

For mer informasjon om stillingen, kontakt styreleder Torger Ødegaard tlf. (+47) 958 07 151 eller styrets nestleder Lars Jacob Holm (+47) 901 77 037.