NEXT

Bærum Kulturhus

19. oktober - Kl 19.00

Inspirert av prosessen med å forbedre og utvide seg selv, hvordan gir du deg selv en ‘oppgradering’ gjennom andre mennesker, stiler og aldre?

På denne kvelden med tre stykker av Amala Dianor, kalt NEXT, utforsker koreografen ideene om generasjoner, overføring og arv.

Den bemerkelsesverdige soloen «Man Rec», fremført og skapt av Amala Dianor, har turnert verden rundt siden den ble skapt i 2014. Tittelen, som betyr «bare meg» på wolof-språket, reflekterer Dianors opprinnelse og danner grunnlaget for denne unike forestillingen. Soloen er en fusjon av ulike danseformer, fra urbane og moderne dansestiler til tradisjonelle afrikanske danser.

I 2018 ble Dianor inspirert av en ung danser ved navn Nangaline Gomis som ønsket å lære en del av «Man Rec». Så Dianor skapte «Wo-Man» – en utvidelse og nyfortolkning av sin opprinnelige koreografi gjennom Nangalines kropp. Ved å tilby et annet perspektiv og en unik vitalitet, er denne forestillingen en hyllest til mangfoldet av kulturer og påvirkninger som beriker deres kunst.

For sitt nyeste verk, «Level Up», har koreografen samarbeidet med elleve unge urbane dansere,  spesialisert i de nye dansene som utvikles i undergrunnen, live og online. Hva skjer med danserne hvis arbeid, hovedsakelig i soloform, jobber sammen som en gruppe? Hva er vi villige til å gi opp for å eksistere som en del av en gruppe?

 

Portrett Amala Dianor. Foto: JéromeBonnet

Forvent mye energi og et sterkt fysisk språk!

Se introduksjonsvideo her: