American Boy

Dansens Hus

24. oktober - Kl 17.00

Som gutt var Hetain Patel en ivrig imitator, særlig rolleskikkelsene i de amerikanske filmene øvet han seg på til han identifiserte seg fullstendig med dem. I American Boy gjenoppliver han inntrykk av karakterer fra barndommen: Spiderman, agent Smith fra Matrix, Eddie Murphy, Bruce Lee og mange andre – i en leken og sømløs syntese av verbale og fysiske imitasjoner. Forestillingen er et humoristisk og personlig blikk på hvordan identiteter formes. Vi blir ristet litt i vår oppfatning av hvem vi er.

”Både et selvportrett og en refleksjon over populærkulturen som langt på vei former oss, enten vi er klar over det eller ikke”, sier han selv om American Boy.

Hetain Patel har indisk bakgrunn, men er født og oppvokst i Storbritannia hvor han primært jobber med foto, video, skulptur og installasjoner og de senere årene også som koreograf. Kropp og identitet er kjerneelementer i hans kunstneriske praksis, og American Boy fra 2014 er hans første soloshow. Patel er siden 2014 New Wave Associate Artist ved Sadler’s Wells I London.