an Accident / a Life

Bærum Kulturhus

15. oktober - Kl 19.00

I løpet av brøkdelen av et sekund ble en ballettdansers liv forandret for alltid. I samarbeid med prisbelønt koreograf er det nå skapt bemerkelsesverdig dansekunst om ulykken.

I 2021 imponerte Marc Brew med suksessen ‘un-be-known’ under CODA-festivalen, som ble hyllet av norske kritikere og publikum. Nå er en av verdens ledende koreografer med funksjonsnedsettelse tilbake med et nytt, banebrytende verk.

‘an Accident/a Life’ er skapt i samarbeid med den belgiske stjernekoregrafen Sidi Larbi Cherkaoui, som har vunnet en rekke presitsjetunge priser. Han blir i dag omtalt som en av verdens mest ettertraktede koreografer.

Under høyden av covid-pandemien, da muligheten for fysiske forestillinger var usikker, besluttet Marc Brew og Sidi Larbi Cherkaoui å utvikle et nytt verk sammen. De delte en mengde personlige historier og ble kjent med hverandres bakgrunn før de fikk anledning til å jobbe i studio. ‘an Accident / a Life’ er resultatet av disse personlige samtalene.

Forestillingen, en soloprestasjon, i likhet med Brews tidligere verk ‘Remember When’ og ‘For Now I Am…’, trekker på den australske danserens, regissørens og koreografens personlige historie. Brew var bare 20 år da han i 1997 var  involvert i en bilulykke i Sør-Afrika, der han reiste med venner. Stykket tematiserer bilulykken som førte til alvorlige ryggmargsskader.

Sammen med Cherkaoui skaper Brew et scenisk univers hvor bevegelse, lyd og visuelle elementer smelter sammen til en historie om overlevelse, motstandskraft og gjenoppdagelse. Det er duket for et mestermøte av de sjeldne på Bærum Kulturhus.

 

 

www.marcbrew.com
www.east-man.be