The Fits + Silent Gestures

The Fits er full av energi, fysisk bevegelse og girl power.

Vega scene / Vega 2

8. oktober - Kl 19.00

The Fits

Med sparsommelig dialog, men et ekspressivt lydbilde og et velkomponert visuellt blikk, presenterer The Fits oss for Tonis verden. Filmen er full av energi, fysisk bevegelse og girl power, samtidig som det er noe dvelende og gåtefullt over fremstillingen av sykdommen blant ungjentene. En oppvekstskildring fra øverste hylle.

Kullsvart, flettet hår, senete kropp, definerte muskler, sterk vilje. Elleve år gamle Toni fra Cincinatti trener boksing sammen med storebroren sin, men kaster nysgjerrige blikk over på de selvsikre og forfengelige tenåringsjentene i dansegruppa Løvinnene. Like etter at Toni blir tatt opp i gruppa, blir flere av jentene rammet av mystiske anfall med uforklarlige krampetrekninger og besvimelser. Skyldes det stress? Nerver? Er det noe i drikkevannet? Og er det smittsomt? Mens Toni prøver å få grep om dansen, betrakter hun den tiltagende epidemien rundt seg med skepsis og fascinasjon.

Silent Gestures

Det finnes et språk av bevegelse og gester som er kapabelt til å kommunisere den følelsesmessige tilstanden til en person på en dypt bevegende måte. Koreografien utforsker en evne til å lage en autentisk form for bevegelse.

Bevegelse på lerretet

Programmet tar utgangspunkt i bevegelse på lerretet, og har som mål å vise koreografi i en uvant kontekst. Programmet spenner over ulike sjangre og tidsperioder, og fra det smale til det kommersielle. Sannsynligvis vil det overraske og forhåpentlig vil det provosere frem spørsmål om hva koreografi er.

Koreografi blir brukt i kampsportscener i film, uten at vi tenker nevneverdig over det. Siden dans oftest foregår i det klassiske scenerommet, er det som regel dette det blir assosiert med. Vi ønsker med dette programmet å gi et innblikk i og øke bevisstheten om hva dans og koreografi kan være. Kall det gjerne en utforsking av bevegelsenes rekkefølge og komposisjon.

Alle filmene blir introdusert med dansekortfilmer som er nøye utvalgt til hver enkelt film. Både den danseinteresserte og den filminteresserte vil finne noe å glede seg over i dette filmprogrammet.

Programmet er et samarbeid mellom Vega Scene sin egen programsjef, Truls Foss, og CODA Oslo International Dance Festival, samt DansiT i Trondheim som bidro med dansekortfilmene.

Initiert av Sofie Amiri.