Candoco kunstnersamtale

Hva betyr det egentlig å utfordre grensene for hva dans er og for hvem som kan stå på scenen? UTSOLGT!

Bærum Kulturhus

13. oktober - Kl 18.00

Hva betyr det egentlig å utfordre grensene for hva dans er og for hvem som kan stå på scenen?

Siden 1991 har Candoco Dance Company (GB) presentert forestillinger med både funksjonsfriske og funksjonsnedsatte profesjonelle dansere, og ledet an i diskusjoner og opplevelser som stiller spørsmålene: Hvem representeres på scenen? Hvilke kropper vises? Er (ideen om) den stereotypiske, virtuose dansekroppen utdatert?

Candoco Dance Companys kunstneriske leder Charlotte Darbyshire og danseren Joel Brown møter Stine Nilsen, kunstnerisk leder ved CODA, til samtale om strategier for å forandre dansen som kulturuttrykk, og opplevelser relatert til dette.

Presentasjon – kunstneren

Charlotte Darbyshire er kunstnerisk leder for Candoco Dance Company. Hun var med på å starte kompaniet (1992-1999), og på å etablere fundamentet som Candoco står på den dag i dag. Hun har mer enn 25 års erfaring innen samtidsdans, særlig innen somatisk og inklusiv praksis – som utøver, skaper, lærer, tilrettelegger og bevegelsesterapeut, samt regissør av to prisvinnende filmer.

Joel Brown er en amerikansk paraplegisk danser og musiker, basert i London. Siden 2012 har han turnert verden med AXIS Dance Company og Candoco. I sin kapasitet som uavhengig artist har han kreert den kritikerroste duetten «111», sammen med Eve Mutso.

Kunstnersamtalen vises i forkant av forestillingen Paradise Bois: En sensorisk leksjon! av Sindri Runudde.