Claire Cunningham-installasjoner: tributary / We Run Like Rivers

Bærum Kulturhus, Foajéscenen og inngang til Underhuset

22. oktober - Kl 11.00

23. oktober - Kl 11.00

24. oktober - Kl 11.00

25. oktober - Kl 11.00

26. oktober - Kl 11.00

27. oktober - Kl 11.00

Pågående og tilgjengelig i husets åpningstider, med noen tidsbestemte interaktive elementer. Å se alle «tributary»-videoene i sin helhet tar 37 minutter. Å lytte til alle fire lydspor i «We Run Like Rivers» tar 25 minutter.

tributary er en installasjon som gjør bruk av video, kostymer, objekter og lydopptak av intervjuer for å se gjennom og inn i den profesjonelle hyllest-artistens glitrende verden. Den sammenstiller ideen om etterligninger og hyllester med måten funksjonsnedsatte mennesker kanskje er blitt presset, gjennom medisinske inngrep helt fra barnsben av, til å etterstrebe en mytisk eller fantastisk kropp.
Forvent kjeledresser, kapper og gips.

Claire Cunningham er skaper og utøver av flerdisiplin-forestillinger. Hun er en av Storbritannias mest anerkjente og internasjonalt kjente funksjonsnedsatte kunstnere, og hennes arbeider er ofte tuftet på studiet av – og bruk/misbruk av – krykkene hennes.

tributary ble bestilt av Owen’s Art Gallery, Sackville, Canada – og er produsert av Claire Cunningham Projects.

We Run Like Rivers er en serie med audio-provokasjoner som utforsker hvordan en opplevelse av å leve med funksjonsvariasjon kan danne grobunn for kreative måter å tilpasse seg, midt i en virkelighet preget av klimakrise, og hjelpe oss til å forstå hvor skjør og skjønn vår verden er.
Følg rullestol- og krykkesporene inne i bygningen, og nyt en meditativ og innsiktsfull stund.

We Run Like Rivers
– et samarbeid mellom Claire Cunningham og Julia Watts Belser.
Julia Watts Belser er rabbi, student, aktivist og åndelig forkynner. For tiden er hun ansvarlig for et prosjekt sentrert rundt funksjonsnedsettelse, klimaendringer og miljørettslige spørsmål, ved Georgetown University, Washington DC.

 

På bestemte tider under utstillingen er du velkommen til å stige inn i hyllestartistens spektakulære verden og gi oss en sang! Bli med på karaoke:
Fredag 22. oktober 12:00-13:00
Lørdag 23. oktober 12:00-13:00
Onsdag 27. oktober 12:00-15:00