Corps de Walk

Den Norske Opera og Ballett

20. oktober - Kl 20.00

21. oktober - Kl 20.00

“Corps de Walk er rett og slett et sterkt uttrykk, et sjeldent øyeblikk av nytelse.” – Turku avis Corps de Walk handler om å gå, om å bevege seg, om en statisk tilstand med spesielle momenter og små nyanserte forandringer i kroppsføringen. De tolv danserne er uniformert i hudfargede drakter, hvitt hår og hvite kontaktlinser. Plutselige individuelle utfall, i dansen og i muskelspillet øynes, før det like raskt forsvinner inn i en stram regissert linje, eller i en tilsynelatende kaotisk formasjon der danserne likevel har full kontroll. Sharon Eyal har samarbeidet med den israelske musikeren og DJ’en Ori Lichtik i flere år, og hans lydbilde underbygger hennes sterke scenespråk også i denne forestillingen.

Sharon Eyal er født i Israel og har danset i Batsheva Dance Company i en årrekke. Fra å være en fremtredende danser har hun utviklet seg til å bli en ettertraktet koreograf. De siste årene har verkene hennes blitt fremført av Batshevakompaniet og -Ensemblet. Gjennombruddet som koreograf kom med forestillingen Love (2003). Siden 2005 har Eyal vært huskoreograf i Batsheva under Ohad Naharins ledelse. I 2005 gjenskapte hun Love for Carte Blanche og i 2009 koreograferte Killer Pig for kompaniets kvinnelige dansere.

Gai Bachar er kunstner, kurator og produsent for undergrunnskunst innen video, musikk og performance. I årene 1999 til 2005 sto han bak diverse alternative undergrunns arrangementer, live musikk og technoraves. Fra 2005 samarbeidet han med Sharon Eyal, og var medskaper av dansestykket Bertolina (2006), Makarova Kabisa (2008) og Bill (2010), alle laget for Batsheva Dance Company, samt Killer Pig (2009) for Carte Blanche.