Eruptive Stars

Black Box teater, Lille Scene

28. oktober - Kl 19.00

29. oktober - Kl 19.00

30. oktober - Kl 17.00

I soloen Eruptive Stars forsøker Bente Alice Westgård å avdekke hva som ligger under en tilsynelatende konstant overflate. Kan det tenkes at det er noe i henne som virker i det skjulte – noe annet enn det hun allerede kjenner til? Og er det mulig for henne å gi seg hen til det uforutsigbare?

Det er så langt mellom oss og stjernene at stjernehimmelen kan se urokkelig ut. Å se på stjernene føles som en forutsigbar opplevelse. Samtidig er nattehimmelen noe av det vakreste som finnes. Men hvordan er den organisert? Hvor befinner hver stjerne seg, og hvor gammelt er lyset vi kan se her og nå?

 

Ei klok og estetisk rørande oppleving.

— Scenekunst.no

Ved første øyekast kan stjernene se ut som et sammenhengende bilde. Sånn er det jo ikke. Om vi bare kommer nær nok er det mulig å skrape i overflaten og få større innsikt i hva en stjerne består av og hvordan den virker. Men hva om himmelen plutselig endrer seg, hva om det konstante som man har kommet til å stole på, ikke lenger er stabilt, og det som kommer til syne ikke kan tåles?

Bente Alice Westgård er koreograf og danser. Arbeidene hennes har et dynamisk uttrykk og drives av idéen om et bevegelses-kontinuum hvor én og samme bevegelse aldri gjentas. Sist hun gjestet Black Box teater var våren 2019 med forestillingen Dødsprosjektet.

Denne forestillingen gjennomføres i samarbeid med
Black Box teater