EXIT

Dansens Hus

21. oktober - Kl 18.00

Kinesiske Gu Jiani har markert seg sterkt de siste årene på den internasjonale dansescenen. Nå er hun i Norge for første gang.

I EXIT forsker hun i det dypt menneskelige i ønsket om å slippe unna det hverdagslige. I et konstruert, arkitektonisk rom oppstår en høyst original forestilling; fire dansere leter etter veier til frihet og tilfredshet i en evigvarende runddans av motsetningenes kreative virketrang og destruksjon. Samtidig står alle våre ønsker og drifter kanskje i veien for nettopp dette. Med prinsippet om motsetninger som en forutsetning for bevegelse og utvikling, blir Exit en fascinerende undersøkelse av årsak og virkning. Gjennom en stadig sirkling rundt konflikt og aksept oppstår hovedspørsmålene: Hva er egentlig utgangen? Bør vi kanskje revurdere våre grunnleggende ønsker og behov?

Gu Jiani er opprinnelig fra Sør-Kina, og er utdannet både innen klassisk ballett og tradisjonell kinesisk dans. Hun har utviklet sitt eget, unike formspråk hvor ballettens krav til presisjon kombineres med den klassiske, kinesiske dansens virtuositet. Hennes arbeider vises nå både i Asia, Australia, USA og Europa.

Les artikelen «Hva vi snakker om når vi snakker om kinesisk moderne dans» som setter EXIT i sammenheng med Kinas nyere dansehistorie.