Gardenia

Dansens Hus

22. oktober - Kl 19.00

23. oktober - Kl 19.00

“An endlessly extravagant work that inspires, shocks and delights” – The Stage, UK

Gardenia går dypt inn i det turbulente livet til ni fargerike personligheter. Syv eldre individer navigerer, tilsynelatende uanstrengt og lekende, i en gråsone mellom det feminine og det maskuline. De både kontrasterer og harmoniserer med en “ung mann” og en “virkelig kvinne” i forestillingen, som begge er søkende og hvor begge har hver sin fengslende historie å berette. Noen ganger komisk, andre ganger overveldende – noen ganger bitter, andre ganger løssluppen. Begge med en bagasje full av savn, sårbarhet og lengsler der toner fra fortiden spiller i sjelene. I øynene skimtes usikkerhet for morgendagen, men også håp. Gardenia spiller på det dypt menneskelige, i et visuelt show som harmoniserer dans, sang og mye musikk.

Den belgiske koreografen og regissøren Alain Platel har vært med på å forandre den internasjonale dansescenen siden han startet kompaniet les ballets C de la B i 1984. Han er utdannet spesialpedagog og har studert moderne dans med den kanadiske koreografen Virginia Meyers. Platel er opptatt av å bryte ned grensene mellom ulike kunstneriske uttrykk, og bruker elementer fra både teater, dans og populærkultur i forestillingene sine.

Frank Van Laecke har skapt en solid internasjonal karriere som skribent og regissør. I tillegg til å skrive suksessfulle serier for fjernsynsstasjonen VRT, har Van Laecke skapt seg et navn som regissør for teater, opera, musikaler og store scene-produksjoner. Frank Van Laecke har mottatt en rekke belgiske og internasjonale utmerkelser. I 2006 regisserte han Vanessa Van Durmes monolog Look mummy, I´m dancing.