Gisela & Orlando…

Rom for Dans

22. oktober - Kl 18.00

23. oktober - Kl 18.00

Sissel M. Bjørkli og Erlend Samnøen har i Gisela og Orlandos fantastiske berettelse om Den Skjønne Helena tatt for seg begrepet skjønnhet.

Gisela og Orlando vakler mellom det høytidelige og det banale, det vakre og det groteske. Inspirert av den greske mytologiske historien om Den Skjønne Helena, befinner de seg i et abstrakt landskap der de i sitt forsøk på å demonstrere skjønnhet erfarer uoppnåeligheten i det perfekte.

Forestillingen har en danseteaterform bestående av samtidsdans inspirert av barokke stildanser kombinert dialog inspirert av Euripides skuespill “Helena”, dikt av Edgar Allen Poe og arier av Händel.

Erlend Samnøen er utdannet danser ved Statens Balletthøgskole 2002. Har jobbet som danser bla ved Det Norske Teatret og Teater Ibsen, og med koreografer som Henriette Pedersen, Sølvi Edvardsen og Per Roar. Har jobbet som koreograf ved bla Nationalteatret, Det Norske Teatret, Trøndelag Teater, Den Nationale Scene og Hålogaland Teater, samt egne produksjoner, bla forestillingen “Stilleben med fiken, sitron osv, osv” vist på Det Norske Teatret i 2007 og som en del av kunstnergruppen L.U.N. med forestillingen “Interior of a rural home”, vist på Dansens Hus, Åmot gard og Villa Møllebakken.

Sissel M. Bjørkli er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo 1996-1999, og har jobbet som utøvende og skapende dansekunstner siden 1998. I løpet av denne tiden har hun jobbet for, og samarbeidet med diverse koreografer i Norge og Europa, for tiden med Erna Omarsdottir (Is). Siden 2003 har Sissel M. Bjørkli og Erlend Samnøen samarbeidet i performancegruppen L.U.N.