grief will be our companion

Dansens Hus

26. oktober - Kl 20.00

27. oktober - Kl 20.00

Geir Hytten har invitert Corentin JPM Leven, Kristoffer Lislegaard, Jacob Ingram-Dodd og Terje Tjøme Mossige til en daglig kunstnerpraksis for å se hvorvidt dette kan frembringe en kroppslig forbindelse til de samfunnsendringer vi anser nødvendige for å skape en bærekraftig fremtid.

I et risikabelt scenerom utforsker de samspillet mellom taktile og imaginære fysiske teksturer, der bevegelser både oppstår og utslettes i en evig runddans. Denne både vakre og voldelig prosessen er inspirert av bestanddelen humus i jordskorpa, og publikum inviteres til et scenisk forsøk på hvordan vi kan nærme oss en kroppsliggjøring som strekker seg utover øyeblikket til en tidløs kropp.

«grief will be our companion» foreslår med dette bakteppet at vi må lære å leve med økosorg som en følgesvenn, hvor vi lærer oss å arve jorden uten benektelse og å forbli i besværelsen av en ødelagt eller skadet virkelighet. Sammen skal vi dvele ved tap, for å være takknemlig for hva det betyr, og så se hvordan vi selv må forandre oss og fornye våre relasjoner for å kunne komme oss videre.

Denne forestillingen presenteres i samarbeid med Dansens Hus.

Støttet av Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde og Oslo Kommune, FFUK, co-produsert av Coda og DansiT.