Hedda

Den Norske Opera og Ballett

2. oktober - Kl 19.30

3. oktober - Kl 19.30

Ingun Bjørnsgaard lar Hedda Gabler danne et referanserom for sin nye danseforestilling. Ibsens stykke fra 1890 er et ikonografisk og myteomspunnet borgerlig drama om den destruktive og ”misfornøyde kvinnen” som uten forvarsel tar sitt eget liv. Hedda er en kvinne som identifiserer seg med heroisk mandighet og forakter det latterlige og det lave. En fascinerende tragedienne som står i kontrast til – men også i dialog med – vår egen tids ambivalente lengsel etter pasjon og ekte drama.

I en fullt ut frittstående danseteaterforestilling lar Ingun Bjørnsgaard 16 dansere visualisere det sammensatte, skjøre, sensuelle og overdramatiske spillet i og rundt en uharmonisk person på jakt etter en vei ut av seg selv; en tvekjønnet furie på anti-depressiva.

Forestillingen er produsert i samarbeid med det franske kompaniet CCN – Ballet de Lorraine. Ingun Bjørnsgaard har i 20 år vært en sterk eksponent for nyskapende norsk samtidsdans, så vel internasjonalt. Hennes kompani, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, gjester utenlandske scener og arenaer, festivaler og opptrer ofte i forbindelse med eksponering av norsk samtidsdans i utlandet. Musikken til Hedda er nyskevet av Geir Jenssen/Biosphere.