How to die- Inopiné

Bærum Kulturhus

21. oktober - Kl 19.00

22. oktober - Kl 19.00

23. oktober - Kl 19.00

Kanskje slutter det i stillhet.

En stillhet bak stillheten. Stillheten når du er langt oppe i fjellheimen om natta og det eneste du hører er lyden av dine egne hjerteslag. Kanskje slutter det i samvær, syngende rundt bålet. Eller kanskje det aldri slutter. Hva skjer hvis det ikke finnes noen slutt? En prosess. En forestilling. Kanskje fortsetter det fordi alle har noe å holde fast ved.
Dette er en tid vi ennå ikke kan forestille oss. Vi kan øve, vi kan forberede oss for det uventede; inopiné. How to die er en tverrvitenskapelig undersøkelse om økologisk sorg, kulturell panikk og en følelse av kollaps.

Forestillingen How to die – Inopiné skaper seg selv fortløpende mens den spilles, og oppretter stadig nye forbindelser mellom kropper, rom og materialer. Det scenografiske materialet samles inn lokalt der forestillingen spilles.

 

How to die – Inopiné, har ledet til en rekke ulike prosjekter som er en del av samme forskningslinje: HOW, et sammarbeidsprosjekt med det urbanistiske initiativet Counterfactual, som omhandler kunst i offentlige rom og byutvikling med ungdom fra Groruddalen, KORDAN, en tre dager stedsspesifikk trilogi i uterom, og How to. A score, et partitur utviklet i samarbeid med Janne-Camilla Lyster med premiere i 2022 med seks dansekunstnere fra hele verden.

 

Mia Habib er en Oslo-basert danser og koreograf som jobber i skjæringspunktet mellom scenekunst, utstillinger, publikasjoner, foredrag, undervisning, veiledning og kuratering. Hun er utdannet koreograf fra Kunsthøgskolen i Oslo og har en master i konfliktløsning og forhandling fra Tel Aviv Universitet. Forestillingene hennes har blitt co-produsert og vist ved en rekke institusjoner over hele verden.

Mia Habib etablerte Mia Habib Productions (MHP) i 2004 og er støttet av Norsk Kulturråd.

NB: Forestillingen inneholder en del strobelys og teaterrøyk (ikke skadelig å puste inn). Noe dialog på engelsk forekommer. Forestillingen avsluttes utendørs.

Denne forestillingen gjennomføres i samarbeid med Bærum Kulturhus

Foto: Tale Hendnes