Hvordan får vi mer funksjonsmangfold på scenen i Norge?

Sentralen

14. oktober - Kl 14.00

Velkommen til CODA-seminar om funksjonsnedsettelse og unike kunstneriske uttrykk, med innspill fra regissør Kjersti Horn, skuespiller Ipek Mehlum og aktivist Katarzyna Zeglicka

Dans er funksjon på høyeste nivå. Når vi prater om dans og funksjonsnedsettelse er det likevel mange som ikke forstår at det er mulig å danse med funksjonsnedsettelse. Hvilke kropper ser vi på scenen, hvordan påvirker det våre holdninger og hva vi forventer å se?

Dette er blant de mange spørsmålene vi skal diskutere under CODA-festivalens seminar om muligheter og barrierer for scenekunstnere med funksjonsvariasjoner.

Seminaret har også med ferske innspill fra Kulturrådets forskningsprosjekt «Tilgjengelige kunstnerskap? – et kunnskapsprosjekt om kunstnere med funksjonsnedsettelser».

En rekke nasjonale og internasjonale scenekunstnere med funksjonsnedsettelse er tilstede for å dele deres perspektiver på hvordan kropp påvirker dansen de skaper, samt hvilke muligheter og barrierer de møter på. Velkommen!

Dagsprogram

13:00–14:00 Lunsj, inkludert
14.-14.10 – Velkomst og bakgrunnsinfo
14.10-14.30- Hovedpresentasjon: offentlig synlighet av funksjonshemmede utøvere, trening og finansiering? Innspill fra Kjersti Horn og Ipek D.Mehlum
14.30-14.45- Spørsmål
14.45-15.00- Pause og overgang til paneldiskusjon
15.00-15.45- Paneldiskusjon med koreograf og aktivist Katarzyna Zeglicka, Europe Beyond Access representant Anna Consolati, Veera Suvalo Grimberg fra Dansekompaniet SPINN og and danser og koreograf Joel Brown (Candoco Dance Company)
16.00-16.15- Innlegg om Kulturrådets arbeid for tilgjengelige kunstnerskap og ordninger v/ Kaja Tvedten Jorem
16.15-16.45- Gruppesamtaler, ledet av kunstnere og kuratorer med erfaring fra inkludering i kunst: Sebastian Tjørstad (frilanser), Susanne Schneider (Beweggrund) og Caroline Sprott, (Dissimilis)
16.45-17.00- Avslutning

Presentasjon av medvirkende

Kjersti Horn (Nationaltheatret), Ipek D.Mehlum (Teater Manu), Katarzyna Zeglicka (frilanser), Veera Suvalo Grimberg (Dansekompaniet SPINN), Joel Brown (Candoco Dance Company), Kaja Tvedten Jorem(Kulturrådet), Susanne Schneider (Beweggrund), Caroline Sprott (Dissimilis)

Foto: Darja Olsevskaja