Hybridity Remixed

Den Norske Opera & Ballett, Scene 2

27. oktober - Kl 18.00

NB! Til tross for at streiken nå er avblåst, må vi dessverre avlyse forestillingen på tirsdag 26.10. Billettene blir refundert, og vi tar kontakt med alle som har kjøpt. Onsdagens forestilling går som planlagt.

 

Norgespremieren av Hybridity markerer møtet mellom romantisk ballett og kampsport, det sublime estetiske og krigskulturen. Koreografen Rafaële Giovanola tester grensene for menneskekroppen og forvandler danserne sine til hybride skapninger, transportert til en tilstand nær transe.

Før fremførelsen av Hybridity av CocoonDance møter vi ti unge dansere fra Rom for Dans Ung, i en miniforestilling. Gjennom en hel uke har de unge utøverne jobbet med Giovanola og lederene for Rom for Dans Ung, for å skape denne forestillingen som henter inspirasjon fra de samme kildene som Hybridity: Hvordan kan ballett og thaiboksing møtes i én og samme kropp?

Hybridity

Gjennom lett, bakgrunnsbelyst tåke blir en gruppe – eller snarere et virvar av kroppsløse ben – sakte synlig. Elektroniske toner vokser i styrke og volum, og blir til en pulserende rytmesyklus. I overgangen fra skarpe rykk til frie bevegelser av muskler og sener tar en mystisk hybrid plass midt på scenen.

Hybridity er tredje del av en forestillingssyklus av CocoonDance Ensemble, med fokus på dens søken etter den «ennå ikke tenkte» kropp. Utgangspunktet for dette stykket er møtet mellom thaiboksing og tidlig 1900-talls romantisk ballett.

CocoonDance

CocoonDance er et av Tysklands mest spennende kompanier for samtidsdans. Ensemblet er bygget rundt koreografen Rafaële Giovanola og dramaturgen Rainald Endrass. De har stått bak mer enn 35 forestillinger, har besøkt fem kontinenter og er to år på rad blitt invitert til Tanzplattform – det viktigste utstillingsvinduet for samtidsdans og koreografi i Tyskland.

Denne forestillingen fremføres på Den Norske Opera & Ballett og er støttet av Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes NRW, Pro Helvetia og Goethe Institut.

Publikum ved Tysklandspremieren, under Ringlokschuppen, lot seg fascinere av dette sensuelle og spennende verket…

Andrea Müller, Westdeutsche Allgemeine Zeitung, 20. september 2020

Uforglemmelige bilder skapes av ensemblet CocoonDance fra Bonn. Her blir gammeldagse klisjeer med tøffe, kjempende menn og engleaktig ømme kvinner knust når bokseringen møter ballettscenen.

Thomas Linden Kölnische Rundschau, 30. april 2021