I wish her well

Dansens Hus

20. oktober - Kl 18.00

21. oktober - Kl 18.00

“both spellbinding and exciting” – Gazette & Herald

Det er de små historiene som fortelles, de hverdagslige tingene som er så viktige, men likevel usynlige, når den store historien skal skrives. Fortellingene er personlige historier fra kvinner i familie med, eller med nære bånd til utøverne i forestillingen. Disse nære og samtidig universelle historiene fortelles både gjennom lydbildet og danserne på scenen.

Første del av forestillingen bygger på fem kvinners historier. Andre del av forestillingen tar utgangspunkt i dagbøkene til en seksten år gammel jente som i dag er 82. Hun har sjenerøst delt sine tanker og erfaring med dansere og koreograf.

Panta Rei Danseteater (PRD) samarbeider med den britiske komponisten Nathaniel Reed, som skaper melodiøs og stemningsfull musikk. I wish her well er intrikat med akrobatiske elementer, mye kontaktarbeid og høyt tempo. En forestilling som beveger og engasjerer.

PRD er også prosjektledere for årets CODAUng. I pausen blir det innslag fra årets CODAUng-prosjekter med ungdommer fra Bydel Stovner, Nordre Aker og X-Ray ungdomskulturhus. I forbindelse med urpremieren opptrer Samsaya og Andreas Grega i Dansens Hus foajé kl 17.30. Se programmet i spalten til høyre.

Panta Rei Danse­tea­ter ble etab­lert av Anne Holck Ekenes i 2000. Ekenes har Master of Art i koreografi, dans for kamera og performance fra Laban Centre London. Pia Holden har utdannelse fra Gøteborg og New York. Hun begynte samarbeidet med PRD i 2005 og har siden både danset og koreografert for kompaniet. PRD har som mål å skape danseteaterforestillinger som er tilgjengelig for et bredt publikum. Kompaniet har turnert i land som Tanzania, Russland, Jordan, Palestina, England og Norge.

Les mer på http://www.pantareidanseteater.com