Improviserende duo

Kulturhuset Hausmania

17. oktober - Kl 20.00

Ulrik Ibsen Thorsrud er en improviserende trommeslager med base i Oslo. Han er utdannet innen jazz og henter mye inspirasjon fra den europeiske improvisasjonstradisjonen, men bruker også elementer fra elektronisk og elektroakustisk musikk. Han er opptatt av lydutforsking og jobber alltid med å utvide trommesettets klangpalett med en kobinasjon av elektronikk og utvidete teknikker.

Hovedprosjektet hans er trioen Parallax som siden 2008 har gitt ut 3 plater og spilt på klubber og festivaler i Europa, Asia og Sør-Amerika. Trioen driver hovedsaklig med friimprovisasjon, men har også gjort en rekke samarbeid med komponister og musikere, bl.a et bestillingsverk fra og med Hong Kong New Music Ensemble i 2011, bestillingsverket «A Parallax View» med Anders Tveit til ULTIMA 2015 og verket «nOdes» av og med cellist/komponist Mariano Bulligan. Han gjør også skolekonserter over hele landet med prosjektene «Lydrommet» og «Lyden av Munch».
Kristin Ryg Helgebostad (f.1984) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo med en MA i koreografi og en BA i moderne og samtidsdans. Kristin lager egne stykker, samarbeider med andre kunstnere og er utøver. Hun er en del av trioen Berstad/Helgebostad/Wigdel som har laget forestillingen «Jordjenta». Stykket hadde urpremiere på Black Box Teater og har turnert 15 ulike steder nasjonalt og internasjonalt, blant annet gjennom nettverkene Aerowaves  og ICE HOT.

Hun arbeider også med Eivind Seljeseth og Ingeleiv Berstad som for tiden holder på med forestilingen «Av Historisk Grunn» som skal turnere i sitt eget signalbygg utenfor 15 av landets kulturhus. Sammen med Berstad hadde hun akkurat premiére på LOUDSPEAKERS//BIRTHMARK med Carte Blanche på Festspillene i Bergen og er selv aktuell med forestillingen ME TOO som skal til BIT, 4+4 in Motion i Praha og Teaterhuset Avantgarden i tiden fremover. Hun mottar Arbeidstipend for yngre, nyetablerte kunstnere i 2015/16.