Koreografi i en uvant kontekst

VEGA SCENE

21. oktober - Kl 18.00

22. oktober - Kl 18.00

23. oktober - Kl 20.30

24. oktober - Kl 20.30

Filmprogrammet BEVEGELSE PÅ LERRETET vol. 2» 21.-24.oktober tar utgangspunkt i bevegelse på lerretet, og har som mål å vise koreografi i en uvant konteks over ulike sjangre og tidsperioder. Sannsynligvis vil det overraske og forhåpentlig vil det provosere frem spørsmål om hva koreografi er. Programmet er et samarbeid mellom Vega Scene sin egen programsjef, Truls Foss, og CODA Oslo International Dance Festival ved Sofie Amiri.

Koreografi blir brukt i kampsportscener i film, uten at vi tenker nevneverdig over det. Siden dans oftest foregår i det klassiske scenerommet, er det som regel dette det blir assosiert med. Vi ønsker med dette programmet å gi et innblikk i og øke bevisstheten om hva dans og koreografi kan være. Kall det gjerne en utforsking av bevegelsenes rekkefølge og komposisjon.

Alle filmene blir introdusert med kortfilmer eller introduksjon som er nøye utvalgt til hver enkelt film. Både den danseinteresserte og den filminteresserte vil finne noe å glede seg over i dette filmprogrammet.

Initiert av Sofie Amiri