Mahti-Mighty – En historie i dans

Riksscenen

12. oktober - Kl 11.00

Mahti-Mighty – Folkedans i koreografi Bli med å lær av Tsuumi Dance Company sin sceniske oppsetning av det finske nasjonaleposet “Kalevala”. Koreograf og kompaniets kunstneriske leder Samuli Nordberg vil lede en worskhop med tema:

Folkedans i koreografi. Er det mulig å iscenesette tradisjonell dans profesjonelt på scenen? Er det interessant å se tradisjonell folkedans på scenen som en forestilling? Hvordan fokuserer Tsuumi på å skape forestillinger med elementer av folkedans og samtidsdans i en profesjonell sammenheng?

Samuli Nordberg har studert dans og koreografi ved Theatre Academy i Helsinki. Han har arbeidet som profesjonell danser siden 1998 og som koreograf siden 2003. I 2007 ble Nordberg kunstnerisk leder for Tsuumi Dance Company. Han har koreografert for blant annet Helsinki City Theatre og Dance Theatre Minimi, samt for ulike frilansgrupper. Flere av Nordbergs forestillinger er vist ved både finske og internasjonale festivaler som Helsinki Festival, Full Moon Dance, Atalante Theatre, Marinski Theatre og Saint Sulpice.