NORMAL (UTSOLGT)

Hovedscenen, Dansens Hus

15. oktober - Kl 19.00

16. oktober - Kl 19.00

En intim dansereise som utfordrer publikums oppfatning av skjønnhet og begjær.

Transpersoner og mennesker med ulike funksjonsnedsettelser møtes på en scene for å dele personlige erfaringer, perspektiver og utfordringer knyttet til sin seksualitet.

Hva betyr «normal» når vi bruker ordet for å beskrive en person og deres kropper? Hvilke organer anses som ønskelige? Hvilke kropper har tilgang til et effektivt og sunt seksualliv?

Danse-og performancekompaniet 71BODIES er grunnlagt av Daniel Mariblanca, og har siden 2016 benyttet seksualitet som et kraftig verktøy for å uttrykke noe universelt i en rekke multidisiplinære prosjekter. Kompaniet har mottatt en rekke priser for sitt arbeid, blant annet Bergens Tidendes kritikerpris, Pernilleprisen og Heddaprisen i 2022.

 

– Vi er ikke født i feil kropp, men kanskje født i sosiale strukturer som opprettholder privilegiet til funksjonsdyktige kropper. Inne i oss er ønsket om å feire kroppene våre. Det handler ikke om å være sterkere eller dyktig, men om å bli mer fleksibel, mer følsom (71BODIES)

Som transperson opplever Mariblanca sin egen kjønnsidientitet som flytende, ikke enten eller. Overgangen beskriver han som både sårbar og frigjørende – som å slutte å lyve for seg selv. Han har siden hatt en sterk trang til å åpne seg for alle rundt seg, og formidle opplevelsene om annerledeshet, mot og ærlighet gjennom dans.

Ved å kombinere filmopptak fra virkeligheten med koreografi, live musikk og suggerende lysdesign inviteres publikum til en intim dans på scenen;  NORMAL utforsker andre måter å generere, verdsette og oppleve seksualitet utenfor hegemoniske standarder. Hver kroppsdel ​​har sin egen historie. 71BODIES legger vekt på å oppdage disse historiene.

NORMAL endrer perspektivet vårt, med ønske om å forvandle ubehaget til nytelse: Vi lærer å oppdage kroppen for første gang, igjen og igjen.