Not here/Not ever

Dansens Hus

5. oktober - Kl 19.00

7. oktober - Kl 19.00

6. oktober - Kl 19.00

Fra sin multikulturelle smeltedigel av inspirasjonskilder har koreografen Sang Jijia skapt ny dansekunst. Forestillingen Not here/Not ever hadde urpremiere under årets Festspill i Bergen, og er et første møte mellom en tibetansk-kinesisk koreograf og et nordisk samtidsdanskompani. Sang Jijia har laget et forrykende, komplekst og intenst vakkert stykke for ti dansere. I de ulike scenene øyner vi små historier som vekker undring og som også påkaller smilet.

Den prisbelønte koreografen ble tidlig sett på som et dansetalent. I seks år trente han folkedans i Kina, men da han fikk se Kinas første kompani for moderne dans, ble han betatt av det store uttrykksregisteret og begynte sitt arbeid mot et mer moderne formspråk. Han studerte koreografi under blant andre William Forsythe og danset i kompaniet fram til 2006.

For tiden er Sang Jijia huskoreograf ved de kinesiske samtidsdanskompaniene BeijingDance/LDTX og Guangdong Modern Dance Company. Arbeidene hans kjennetegnes av visuell kunst, arkitektur og multimedia – og av østlig estetikk.