On the outside

Riksscenen

18. september - Kl 21.00

19. september - Kl 21.00

En koreografert konsert med Panta Rei Danseteater og vokalist/låtskriver Marie Munroe

ON THE OUTSIDE er et samarbeid på kryss av kunstformer hvor kompromiss og kompromissløshet går hånd i hånd.

For hva er det som skjer når en låtskriver får frie tøyler til å lage en konsert til et danseteater – og danseteateret får fritt rom til å koreografere en konsert?

ON THE OUTSIDE er Marie Munroe og Panta Rei Danseteater (PRD) sitt første samarbeid. Med en felles fascinasjon for Dave Eggers sitat «You have What I Can Afford To Give»  ønsker de – med sine forskjellige uttrykksformer – å formidle ensomheten i å være sammen.

PRD er et av Norges mest sette dansekompanier. PRD turnerer både i inn- og utland og utfordrer seg selv til å nå nye publikumsgrupper, denne gangen konsertpublikummet.

Marie Munroe er navnet og lyden på en av Norges mest særegne stemmer og låtskrivere. Stemmen fra den pittoreske kystbyen Ålesund, har flere sterke utgivelser bak seg de siste årene, både gjennom interessante samarbeid og som soloartist.

Hanne Iveland Henriksbø har i flere år jobbet freelance med kostymer for film og TV. I tillegg skaper hun skulpturelle plagg som presenteres både på utstillinger og som sceneantrekk til artister. Hun har blitt nominert til Gullrutens fagpris 2 år på rad.

Anastasia Isachsen er en av Norges mest fremtredende videokunstnere med et bredt spekter av samarbeid bak seg. Hennes arbeid strekker over et stort antall kunstneriske samarbeid i Norge og utlandet som konserter, danseproduksjoner, musikk, teater, installasjoner og utstillinger. Våren 2014 står hun for en utstilling for Carte Blanche i forbindelse med deres 25 års jubileum.