Red One & Heaven or Tel Aviv

Bærum Kulturhus

4. oktober - Kl 19.30

5. oktober - Kl 14.00

Ut i Scenekunsten er et prosjekt for og med unge dansekunstnere bosatt i Norge. Målet er å produsere en forestilling på høyt kunstnerisk nivå og gi de medvirkende et springbrett inn i et krevende yrkesliv nasjonalt og internasjonalt. Bærum Kulturhus – regionalt kompetansesenter for dans har invitert svensk-norske Christopher Arouni og den israelske duoen Yossi Berg & Oded Graf til å lage en to delt helaften kalt Red One & Heaven or Tel Aviv.

I Red One utforsker Arouni begrepet ”det naturlige midtpunkt”. Hvem er det som tiltrekker seg oppmerksomhet – individet eller gruppen? Hvordan er det å stå utenfor å observere? Arouni har en lang dansekarriere bak seg i Norge, blant annet i Carte Blanche. Som koreograf har han bemerket seg med sin poetiske egenart og rike bevegelsesspråk. I 2008 etablerte Arouni kompaniet AROUNIDANCE.

I Heaven or Tel Aviv utforsker Berg & Graf de kulturelle forskjellene og realitetsoppfatningene mellom Israel og Norge med utgangspunkt i en fysisk og tekstbasert søken. Hvordan kan vi definere nærværet av vårt eget land i våre egne liv? På måten vi ser ut, på måten vi oppfører oss eller måten vi snakker? Arbeidet til duoen er kjent for å være meget fysisk, noen ganger provoserende og til tider skarpt og vittig. De har danset i kompanier som DV8 og Batsheva Dance Company. Siden 2005 har de laget egne danseforestillinger og turnert rundt i hele verden.