Spelling Spectacle

Studioscenen, Dansens Hus

20. oktober - Kl 19.00

21. oktober - Kl 17.00

22. oktober - Kl 19.00

Hva skal til for at noe skapes? Hva gir mening, og hvorfor?

 

Dansekunstner Ingrid Berger Myhre er tilbake med nytt verk om logikk, konsekvens og koreografiske (u) muligheter, skapt i samarbeid med Nicola Gunn og Ida Wigdel.
Med «hvis, da» som utgangspunkt, utforsker Ingrid Berger Myhre hvordan noe i det hele tatt kan oppstå. Hva betinger det som skapes, og hvordan? Hva må være gitt for at noe skal gi mening, og hvorfor?

I ekte Berger Myhre-ånd spiller Spelling Spectacle på intelligente, humoristiske perspektiver på projeksjon av betydninger, med subtile spark til konvensjoner og forventninger. Denne gangen er koreografen mindre opptatt av hvilken mening noe gir, og mer om hvordan noe oppstår.

Forestillingens tittel, Spelling Spectacle, har en todelt betydning: ‘Å stave’ som å stave et ord, eller ‘en trolldom’ som i en magisk formel. ‘Et skue’ som et show å se, eller ‘briller’ som noe man ser gjennom.

Verket har urpremiere under årets festival og vises i samarbeid med Dansens Hus

 

 

Ingrid Berger Myhre er en norsk koreograf og danser med base i Brussel. Hun har sin utdannelse fra P.A.R.T.S i Belgia, og har en master i «Choreography, Research an Performance» fra Choreographic Centre of Montpellier i Frankrike.
Språk og semiotikk står sentralt i hennes kunsteriske arbeid. Hun har blant annet laget soloen BLANKS og nylig forestillingen Panflutes and paperwork i samarbeid med komponisten Lasse Passage. Begge forestillingene ble utvalgt til Aerowaves i hhv. 2018 og 2020.
Hun er associate choreographer ved Dansatliers Rotterdam i Nederland, og ble støttet av the Netherlands Fund Performing Art´s Grant for new creators fra 2019 – 2020.