Start to Finish

Den Norske Opera og Ballett

29. september - Kl 18.00

2. oktober - Kl 19.00

4. oktober - Kl 19.00

5. oktober - Kl 19.00

6. oktober - Kl 18.00

7. oktober - Kl 19.00

8. oktober - Kl 19.00

9. oktober - Kl 19.00

10. oktober - Kl 19.00

Nasjonalballetten er stolte over å kunne bidra til årets CODA festival. I de siste årene har CODA etablert seg som en mangfoldig arena for moderne dans, med produksjoner av høy kvalitet. Med vårt brede repertoar innfor både klassisk og moderne dans, har Nasjonalballetten en fot i fortiden, men med blikket rettet skarpt framover. Samarbeidet med CODA er viktig for oss for å markere samtidsdansens plass i dagens kulturlandskap.

Programmet Start to Finish består av tre balletter koreografert av verdensberømte koreografer, og er Nasjonalballettens siste premiere før innflyttingen i Bjørvika i 2008.

Først på programmet er en moderne klassiker som snart fyller åtti år! George Balanchines ballett ”Apollo” til musikk av Igor Stravinsky er en link til fortiden, men tåler også dagens lys.

Vi bygger videre på vårt gode samarbeid med den anerkjente samtids-koreografen William Forsythe, som gir oss balletten The Second Detail. Han tar den neoklassiske stilen videre inn i vår tid med grensesprengende bevegelser som utfordrer danserne.

Kvelden avsluttes med balletten Start to Finish av den ettertraktede koreograf-duoen Paul Lightfoot og Sol León.

Nasjonalballetten er et av de få kompaniene i verden som får tillatelse til oppføre deres balletter, og det er vi stolte over! Denne balletten har kun blitt vist av Netherlands Dans Theater, og er i toppklassen av samtidsdans i dag.

Temaet er både død og gjenoppstandelse, og er en gripende avslutning på vårt program.

God fornøyelse!

Espen Giljane
Ballettsjef