The Ferryman

Cinemateket

25. november - Kl 18.00

The Ferryman er en filmatisk og koreografisk utforskning av de aniministiske røttene til ritualer, dans og skulptur og deres relevans i nåtiden.

The Ferryman er en filmatisk og koreografisk utforskning av de naturreligiøse røttene til ritualer, dans og skulptur og deres relevans i nåtiden. Gjennom reisen til en halv hjort – halv jeger skikkelse, tar filmen oss med på en metaforisk og poetisk bestigning av et fjell – her regnet som et sted for fødsel og død. Med storslagne vulkanske landskap på Bali, i Japan og Skottland, i tillegg til Louvre museet som bakteppe, fremstilles det sammensatte forholdet mellom menneske og natur. Dette skildres gjennom en rekke mektige seremonier, samtidsdans og et narrativ av performance-kunstneren Marina Abramović, akkompagnert av Ryuichi Sakamotos musikk.

Gilles Delmas er filmfotograf og visuell kunstner, blant annet kjent for Phoker Chomo, The Factory, The Six Seasons, Héraclitus og The Black Ship.

Damien Jalet er koreograf, danser, sanger og pedagog. Han studerte teater ved National Institute of Performing Arts, Brussel. Senere studier i samtidsdans i Belgia og New York.
Film Gilles Delmas
Koreografi, dans Damien Jalet
Med deltakere Marina Abramović, Ryuichi Sakamoto
Med Hoshino Fumihiro, Aimilios Arapoglou, Mirai Moriyama, Aakash Odedra, Clara Furey, the ensemble of Sebatu Redigering Marc Boyer
Co-produsent Lardux films, TVM cineplume, staatstheater Darmstadt
Varighet 70 minutter

Støttet av CNC, region Rhones Alpes