The Roots

Bærum Kulturhus

18. oktober - Kl 18.00

Kader Attou og hans Cie Accrorap (etablert 1989) er blant de fremste representanter for fransk hip hop/samtidsdans, som er blitt en viktig del av landets kultureksport.

Danseuttrykket deres er en syntese av streetdance, akrobatikk og samtidsdans. I The Roots får vi se elleve eksepsjonelle dansere på scenen, hver med sin egen stil og særpreg. Universet på scenen består av hverdagslige ting: et bord, en LP som knitrer på platespilleren – barndomsminner. Musikken spiller en avgjørende rolle, den beveger og samler danserne: Brahms, Beethoven, elektro-funk, melodier som åpner dører til et fellesskap. The Roots er en eksplosiv forestilling, som en reise i kjernen av streetdance; fysisk bragd, samhold og danseglede.

Attou har latt seg inspirere av mangfoldige bevegelsesuttrykk og kunstneriske møter på reiser til mange land. Han tror på det å utforske, utveksle og dele, skape dialog og bygge broer.

Kader Attou har ledet CCN de La Rochelle siden 2008, hvor han virker som koreograf og kunstnerisk leder. The Roots hadde premiere i 2013, og forestillingen turnerer fortsatt i Frankrike og internasjonalt.