The Syncopators

Olafiagangen & Operataket (Utendørs)

14. oktober - Kl 13.30

15. oktober - Kl 13.30

19. oktober - Kl 16.30

Hvor går grensene for dans? Fem utøvere drar ut i det offentlige rom for å inspirere til nye og “overmenneskelige” bevegelser i helt nytt verk signert trioen Fiksdal/Floen/Slåttøy.

The Syncopators bygger videre på solo-suksessen Fictions of the Flesh (2021) signert trioen Fiksdal/Floen/Slåttøy. Ved å kombinere klassisk jazzdansteknikk med bekmørk sci-fi og fremtidsfiksjon fra litteratur og film, forsøker fem utøvere å inspirere til nye og overmenneskelige bevegelser. «Synkopatorene» utføres på typiske samlingssteder i det offentlige rom, som torg, togstasjoner og andre steder hvor folk vanligvis møtes.

Tittelen stammer fra ordet synkope, som refererer til et avvik fra et forventet rytmisk mønster i musikk eller dans. Synkopasjon er et typisk trekk ved jazzdans som sjanger, og vil nødvendigvis også forstyrre den vanlige flyten eller vanene i et bestemt offentlig rom.

Verket stiller spørsmål ved de konseptuelle grensene for dans som kunstform og dens historie; hvor langt er det egentlig mulig å strekke grensene slik vi en gang kjente dem?