Tidsmaskinen

Scenehuset

29. september - Kl 14.00

Etter Dansens Hus populære reise i tidsmaskinen på Dansens Dag i 2006, utdypes kunnskapen om noen av våre fremste koreografer som har vært aktive siden 1970- og 80 tallet. Under CODA festivalen presenteres to av nestorene innenfor norsk samtidsdans, Kjersti Alveberg og Sølvi Edvardsen. Begge to har en rekke forestillinger bak seg, både for scene og fjernsyn, og de er fortsatt aktive som koreografer. Det vil bli vist klipp fra ulike forestillinger.

Sølvi Edvardsen er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole og Centre International de la Danse Moderne i Paris. Hun startet i Collage Dansekompani som danser i 1977 og debuterte som koreograf i 1980. Sølvi Edvardsen mottok kritikerprisen for «Kimen» i 1984 som første koreograf utenfor institusjonene. Hun har siden koreografert for Nasjonalballetten, Festspillene i Bergen, Filharmonien, Carte Blanche, NRK, Oslo Danse Ensemble og de faste teaterscenene.

Kjersti Alveberg er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole og er videreutdannet fra New York, Paris, London og Amsterdam. Hun debuterte som koreograf med forestillingen «Tomorrow» i 1975, og har arbeidet både som danser og koreograf på alle Oslos scener. Alveberg har skapt en rekke produksjoner for blant annet Nasjonalballetten, Nye Carte Blanche, Det Norske Teatret, samt egne produksjoner. Dans for fjernsyn har særlig vært hennes spesialfelt, ingen annen norsk koreograf har skapt så mange TV – balletter, mange av dem prisbelønte. Hun arbeider for tiden med ny helaftens forestilling for Riksteatret/Rikskonsertene (premeiere februar 2008).