Timelines – Dance Portraits

Dansens Hus

5. oktober - Kl 17.00

Den New York-baserte fotografen Peggy Jarrell Kaplan har i over 30 år laget portrettfoto av koreografer. Utstillingen presenterer et utvalg fotografier basert på tema Tid; fortid og samtid, og viser portretter av koreografer som har medvirket i CODA fra starten og frem til årets festival.

Kaplan bruker portrettgenren som en indirekte tilnærming til dans. Hennes nærportretter antyder kreativitetens utspring og komprimerte energi. Med en imponerende samling bilder fra koreografiens verden, lar Kaplan oss bli kjent med danseren i dansen. Peggy Jarrell Kaplans fotografier har vært utstilt ved flere internasjonale dansefestivaler.

Senest ved Tanz Im August og Dublin Dance Festival. Portrettene hennes ble valgt ut til å være en del av Pina Bauschs Festival i 2004, og var også inkludert i Mikhail Baryshnikov White Oak Dance Projects PASTforward internasjonale turné. Hennes portretter av Andy Warhol, Joseph Beuys og undergrunnsartister fra det tidligere Sovjetunionen, har blitt reprodusert i stor skala. Hennes arbeider finnes nå i samlingen til The Muesum of Modern Art og The Metropolitan Museum i New York.

Les mer på http://www.feldmangallery.com