Trio A workshop

Rom For Dans

10. oktober - Kl 11.00

11. oktober - Kl 11.00

12. oktober - Kl 11.00

Hva kan vi lære i dag av Yvonne Rainers innflytelsesrike verk TRIO A fra 1966?

Workshopen vil undersøke den filosofiske, fysiske og historiske betydningen til TRIO A gjennom å lære et utdrag av koreografien. TRIO A krever koordinasjon, romlig bevissthet, kontroll, balanse, konsentrasjon og et vidt bevegelsesspekter. Improvisasjon utgjør en del av klassen ettersom danserne må utføre bevegelsene til sine egne for å kunne fremføre TRIO A.

Selv om Rainers berømte dansemanifest “No Manifesto” fra 1965 ikke var skrevet med tanke på akkurat denne koreografien, er TRIO A i seg selv et manifest. Så vel formen som vokabularet og framføringsmetoden utfordrer tradisjonelle uttrykksmåter og koreografiske metoder. Nesten 50 år senere er innflytelsen fra de revolusjonerende ideene og arbeidene til Rainer og andre Judson-medlemmer, merkbare på den koreografiske scenen.

Rainer og flere andre Judson-medlemmer studerte og/eller danset med Merce Cunningham. Innflytelsen fra Cunningham-teknikken er tydelig i TRIO A, og viser seg i klare målrettede bevegelser hvordan den nedre del av kroppen kurver seg etter den øvre i intrikat koordinasjon og kompleks bruk av rommet.

Pat Catterson arbeidet med Rainer og framførte TRIO A for første gang i 1969. Catterson har studert Cunningham i førti år, og blant annet undervist ved Cunningham Studio. Etter Rainers tilbakevending til dansen i 1999, har Catterson vært assistent og fast danser hos henne. Hun har undervist og framført TRIO A utallige ganger de siste førti årene, og har kommet fram til at ved å lære TRIO A, forstår man det estetiske skiftet dette verket representerte.

NB: Deltakere på workshopen må ha på seg joggesko eller sko med lærsåle som det er lett å bevege seg med.