Tyven

Bærum Kulturhus

15. oktober - Kl 19.30

Tyven inviteres publikum inn i et mektig rom. Et vakkert rom er forandret, fordekt, ødelagt og sprengt – av tiden og naturens gang. Eller er det en fordreining av hva vi minnes, av våre handlinger drevet av motsetningen mellom kropp og intellekt, drifter og følelser? I dette rommet, bebodd av flere titalls kråker, der natur og kultur er vrengt i hverandre, kommer to kvinner. Kvinnene er de eminente dansekunstnerne Line Tørmoen og Pia Elton Hammer, begge med lang fartstid i zero visibility corp. og Carte Blance.

I Ina Christel Johannessens verk kan danserne briljere, men samtidig vise kompleksiteten i menneskers liv. Forestillingene utgjør én helhet – et fysisk, visuelt og lydlig univers der nærhet og distanse, styrke og skjørhet, eksisterer samtidig.

Ina Christel Johannessen mottok fjorårets kritikerpris for forestillingen ”Ambra” som også gjestet Bærum Kulturhus. Det er med store forventninger vi nå presenterer hennes nyeste verk.

Ina Christel Johannessen er kunstnerisk leder og koreograf for Zero Visibility Corp. Kompaniet produserer i gjennomsnitt en produksjon hvert år. Kompaniet hadde sitt internasjonale gjennombrudd med it’s only a rehearsal i 2003, som i både inn og utland har spilt over hundre forestillinger. I 2009 turnerer de Europa med tre forskjellige verk, og har i tillegg to forestillinger under produksjon for 09/10.

Ina er utdannet på Statens Balletthøgskole (KhiO), hvor hun nå underviser i koreografi. En meget viktig del av Inas kunstneriske profil og arbeid har vært det nære samarbeidet med Carte Blanche, der hun siden 1992 har skapt12 helaftens verk for kompaniet. Ina har også arbeidet med flere nasjonale og internasjonale kompanier og institusjoner: Helsinki City Dance Company, Kungliga Operan, Sverige, Scottish Dance Theatre, Iceland Dance Company, Nationaltheatret, Den Nationale Scene samt for Dance and Theatre Academy of Helsinki og for Kunsthøgskolen i Oslo.

I 2010 vil hun ferdigstille tre nye verk: for zero visibility, for Tanzcompagnie Oldenburg og Carte Blanche.

Les mer på http://www.zerovisibility.no