UNTAMING TRADITION

Riksscenen

20. oktober - Kl 13.00

«Untaming tradition» er en tittel som henviser til samtidsdans i dag og dens forhold til tradisjoner og kulturelle bakgrunner. Målet med denne dagen er å invitere en rekke kunstnere til å direkte eller indirekte gripe an begrepet tradisjoner. I denne anledning har invitert tre koreografer til å kuratere en heldagsopplevelse på Riksscenen.

«Hvordan kan prosessen med å «utemme» tradisjonen åpne opp for friheten til å ta valg? Valg for de samfunnene, fellesskapene og den fremtiden vi ønsker å skape. En prosess hvor man utfordrer tradisjonen gjennom å stille spørsmål, omforme den eller betrakte den på avstand»

Mia Habib, Elle Sofe Sara og Sudesh Adhana.

De presenterer både sine egne og andres arbeider, og ønsker å oppfordre til åpen diskusjon rundt identitetspolitikk, sosiale problemstillinger og politiske stemmer. Både dansefilmer, live-opptredener, samtaler og mat er del av denne dagen.

Elle Sofe Sara er fra Guovdageaidnu, og hennes arbeider inkluderer film, teater og koreografi. Mia Habib er en Oslo-basert koreograf som jobber med performance, publikasjoner og film. Sudesh Adhana er samtidsdanser og koreograf basert i Oslo, opprinnelig fra India, som arbeider innenfor indiske filmtradisjoner og vestlig moderne dans. Inviterte gjester er blant andre Sajan Mani, Marita Solberg, Jassem Hindi og Yaniv Cohen. Det blir både nye «works in progress» og ferdige arbeider.

Komplett forestillingsprogram

https://vimeo.com/533955092