Use my Body while it’s still Young – Urpremiere

Den Norske Opera og Ballett

17. oktober - Kl 18.30

19. oktober - Kl 18.00

17. oktober - Kl 18.00

Hvordan kan man motarbeide stereotypien om det gamle mennesket som eksentrisk eller skremmende? Den gamle kroppen er frarøvet sensualitet og degradert til noe annenrangs som har tilbakelagt sin funksjon, mener Hege Haagenrud. Er vi redde for vår egen forgjengelighet, er det derfor vi unngår den gamle kroppen? I Use my Body while it’s still Young vil koreografen omdefinere vår tids besettelse av det nåtidige, synliggjort i dyrkingen av ungdommen og enkeltmenneskets ønske om å fjerne fysiske spor av alder.

Rebekka Karijords sang «Use my Body while it’s still Young», og musikkvideoen der Siv Ander danser, var utgangspunktet for forestillingens tittel og idé.

I forestillingen danser fire legendariske dansere i alderen 65 – 79 år, tidligere dansere fra Nasjonalballetten, Cullbergballetten og Nederlands Dans Theater.

Hege Haagenrud arbeider i grenseland mellom dans og teater, med utstrakt bruk av video og tekst. Forestillingene hennes vises hyppig på utenlandske scener, blant annet gjestet forestillingen How to be alone Dance Umbrella i London i oktober 2014.