Vin&Valsen

Kulturhuset

2. september - Kl 19.00

CODA festivalen og Dansekollektivet ønsker velkommen til kick-off for CODA 2017 med Vin&Valsen!

  1. september lader vi opp til CODA festivalen på Kulturhuset i Oslo. I tråd med Vin&Valsen-konseptet får du se dansekunst i en uhøytidelig ramme med pauser mellom visningene. I tillegg blir det presentasjon av årets festivalprogram v/ ny kunstnerisk leder Stine Nilsen, før Kulturhusets DJ snurrer i gang lørdagskvelden.

Fire koreografier står på programmet:

The Artist’s Space

Dette er et ni minutter langt utdrag av The Artist’s Space av Company B. Valiente, som har 20-årsjubileum i år. Koreografen Gunhild Bjørnsgaard skaper et samspill som utfordrer grensene mellom dans, musikk, koreografi og komposisjon med en etter hvert rå samhandling. Utøvere innen musikk og dans går utover sine egne grenser og inn i hverandres felt.

I den svarte boksen

Forestillingen er et soloprosjekt av Sara Steen Holvik, som er utdannet danser fra Bårdar Akademiet, og er bygget på en tekst av Frode Grytten. Tenk om menneskets liv kunne samles i en liten svart boks hvor alle våre tanker, drømmer, hendelser og private detaljer lå? En ferdsskriver tilgjengelig for alle når livet er over, som når et fly styrter. Ville du at din svarte boks skulle bli funnet?

A(nother Feminist) Manifesto

Dette er et multimedialt performance-verk av dansekunstner Inés Belli som utforsker mangfoldigheten i begrepet feminisme. Verket tar for seg både teoretiske, akademiske og populærkulturelle definisjoner av feminisme, og stiller spørsmål ved begrepets flertydelighet. Hvordan forholder vi oss til de ulike forståelsene av feminisme og hvordan påvirket det den feministiske agendaene?

Les Coups )))

Les Coups ))) er et samarbeidsprosjekt mellom lydkunstner John Derek Bishop og dansekunstner og musiker Alexander S.L. Aarø. Er lyd bevegelse? Er bevegelse lyd? Dette stuntkonseptet er en hyllest til lyden som kommer fra kroppen og lyd som vibrerer og oppleves med kroppen.