Workshop med Katarzyna Żeglicka

Sentralen

16. oktober - Kl 13.00

Workshopen koster 100 kr.

All moves allowed – body work lab med Katarzyna Żeglicka

Laboratoriet har som mål å feire mangfold i bevegelse og stemme. Sammen skal vi forsøke å utvikle et trygt rom for erfaringsutveksling og dialog om ulike måter å uttrykke oss på. I løpet av laboratoriet vil vi jobbe med å bli bevisst på stedene i kroppen som styrker deg, får deg til å føle deg bra, men også hjelper deg å bli hørt /og sett/. Det vil også være en tid for å slappe av og le og rope uten begrensninger.

Workshopen vil være en mulighet til å:

  • bli bevisst grenser og steder i kroppen som styrker deg,
  • uttrykk deg gjennom ulike uttrykksmåter som matcher dine evner og interesser
  • spør deg selv hvor mye plass du trenger for å føle deg komfortabel, men også respektere andres plass,
  • finne måter å gjøre deg hørt og sett på,
  • oppdag historier om kvinner som vil inspirere deg til å utvikle dine egne styrkende og tillitsskapende historier.

Arbeidsmetoder

I løpet av laboratoriet vil vi bruke øvelser med kroppsarbeid (improvisasjon, autentisk bevegelse), pust og stemme samt stedsspesifikk kunst.

Deltakere

Personer i alderen 18 år og eldre, kvinner og transpersoner og ikke-binære personer, uavhengig av deres evnenivå; mennesker som er åpne for mangfold og ønsker å støtte det; for folk som ikke er danseprofesjonelle

Antall deltakere: opptil 14

Bio

Katarzyna Żeglicka (de/dem) – genderqueer og crip-aktivist, utøver, teaterlærer og kulturell animatør; sertifisert selvforsvars- og selvsikkerhetstrener for kvinner og jenter – WenDo;. De fullførte et ettårig kurs i scenekoreografi. Stipendist av Krakow-programmet «Resistant Culture» (2020) og kreativt stipend (2022); ved Winter Artist Exchange Ponderosa residency i Tyskland. I år er de bosatt i Zamek kultursenter i Poznań, hvor de er bosatt i Zamek kultursenter i Poznań sammen med Antek Kurjata. arbeid med prosjektet «Kontra-s-Ty». De oppnådde sine kunstneriske kvalifikasjoner i Polen, Sverige, Nederland og Italia.

Workshopen under CODA 2022 er presentert i samarbeid med ZAMEK Culture Center i Poznan, Polen, for prosjektet ‘Obecność / Presence’. Obecność / Presence» er støttet av Island, Liechtenstein og Norway Grants, gitt gjennom EØS-fondene.Foto: Joanna Dryjańska