XwomXnseX: STEAM

Oslo Badstuforening, Sukkerbiten

16. oktober - Kl 14.00

16. oktober - Kl 16.15

17. oktober - Kl 16.15

17. oktober - Kl 18.30

Velkommen inn til en guidet badstue-opplevelse, der ritualer og meditasjon møter intime historier om kvinners seksualitet.

Et kvinnelig kunstnerkollektiv inviterer til et guidet, intimt badstue-rituale for kvinner i alle aldre under årets CODA-festival.

Bak initiativet står et kunstnerkollektiv bestående av kanadiske dansekunstner Meagan O’Shea og søstrene Liv Hanne og Anne Katrine Haugen, grunnleggere av Haugen Produksjoner i Tromsø. Haugen produksjoner skaper forestillinger som kombinerer dokumentar og fiksjon, og har som mål å bringe hverdagen inn i teatret – og teatret inn i hverdagen.

‘STEAM’ er en videreføring av kunstnerkollektivets kritikerroste forestilling ‘XwomXnseX’, som handler om ulike kvinners forhold til egen seksualitet, med fokus på endring. Under research-fasen til forestillingen arrangerte det kvinnelige kollektivet badstue-ritualer i Tromsø, der andre kvinner ble invitert inn for å dele egne historier om sensuelle overraskelser og oppdagelser.

I ‘STEAM’ fortsetter kunstnerne å dykke ned i vannets mytologi, og ildens forvandling.  Som tilskuer inviteres du til å delta i et klassisk badstue-ritual som kombinerer meditasjon og bevegelse, poesi og musikk. Det serveres forfriskninger underveis, og kunstnerne formidler historier samlet inn fra kvinner i ulike land på ulike stadier i livet.

Bli med inn, og la din svette kropp bli en del av et sanselig, oppløftende og energisk kvinnekollektiv.

‘STEAM’-konseptet har premiere under årets CODA-festival.

 

Om kunstnerne:


Liv Hanne Haugen

 

Liv Hanne Haugen (hun/henne) fra Tromsø (NO) er utdannet ved London Contemporary Dance School og SNDO i Amsterdam. Hun har bodd og jobbet for ulike kompanier, bl.a. Wim Vandekeybus i Brussel, før hun vendte tilbake til hjembyen Tromsø i 2009. Hun skaper kollektive scenekunst-prosjekter, arbeider tverrfaglig og sjangeroverskridende med uttrykk som inkluderer både sang og dans. Hun er vokalist i bandet LIV.

Anne Katrine Haugen

Foto: Marius Fiskum

Anne Katrine Haugen (hun/henne) er dansekunstner, koreograf og produsent med base i Tromsø. Hun er utdannet i London og arbeidet med den nederlandske koreografen Angelika Oei fra 91-98 og turnerte i Europa, Canada og USA, samt Stellaris DansTeater, Hammerfest, Norge fra 98-03. Hun arbeider immersivt, interaktivt, dokumentarisk og ofte i kollektiv; med både film, installasjon og dans.

Meagan O’Shea

 

Meagan O’Shea (hun/hen) er en skeiv samtidsdans+kunstner fra Canada, som arbeider på tvers av former og landegrenser. Meagan undersøker ideer fra uventede vinkler, behandler prosessen som et vitenskapelig eksperiment og bruker kroppen og interaksjonen med publikum som testområde. Meagan er grunnlegger av Stand Up Dance, et kompani som søker å gi stemme til ikke-dominerende og fortiede fortellinger.

Charo Calvo

Charo Calvo (hun/henne) er en spansk elektroakustisk komponist, lyddesigner og lærer, bosatt i Brussel. Etter å ha opptrådt som danser med det anerkjente belgiske dansekompaniet Ultima Vez, studerte hun elektroakustisk komposisjon med Annette Vande Gorne ved konservatoriet i Brussel (nå ARTS2 Mons). Hun ble uteksaminert i 1999.

https://www.haugenproduksjoner.no/