Yoga

Rom for Dans

12. oktober - Kl 08.00

13. oktober - Kl 08.00

14. oktober - Kl 08.00

15. oktober - Kl 08.00

16. oktober - Kl 08.00

Den berømte Ashtanga instruktøren David Swenson kommer til Oslo for første gang. Mange kjenner til hans kone Shelley Washington fra tidligere kurs, men nå underviser de sammen. Gå ikke glipp av denne muligheten!

David Swenson og Shelley Washington er et dynamisk ektepar og undervisningsteam. Deres tilnærming til Ashtanga yoga er full av dybde, insikt, intuisjon og integritet. De er svært dyktige til å bryte ned det komplekse og intrikate i praksisen og bringe det ned på jorden og presentere det på en tilgjengelig og forståelig måte. Tålmodig og effektivt tilbyr de praktisk instruksjon av sikre tilpasningsteknikker i deres Teacher Training-kurs, og verdifull assistanse i Mysore og Lead Klasser med fokus på det indre arbeidet i teknikken. Deres kjærlighet til yoga og til hverandre, bringer glede inn i rommet sammen med et felles formål og oppriktig generøsitet.

David Swenson begynte å praktisere yoga i svært ung alder. Hans eldre bror Doug, var hans første lærer. De praktiserte Hatha yoga fra alle bøkene de kom over. David ble introdusert for Ashtanga i 1973 når han møtte David Williams og Nancy Gilgoff i Encinitas, California. I 1975 brakte David og Nancy K. Pattabi Jois til California for første gang, og Swenson var så heldig å være til stede. Han begynte da å studere med mesteren selv. Swenson dro for første gang til Mysore i 1977 og lærte seg hele Ashtangasystemet slik det opprinnelig hadde blitt utviklet og videreført av K. Pattabi Jois. David Swenson er i dag anerkjent som en av verdens fremste utøvere og instruktører av Ashtanga yoga.

Shelley Washington avla eksamen ved Julliard School i New York og begynte å danse med Martha Graham, Twyla Tharp og American Ballet Theater. Hun iscenesetter fremdeles balletter for Twyla Tharp rundt om i verden, og regnes for å være en ekspert på Tharp-reportoaret. Når Shelley oppdaget Ashtanga yoga, kastet hun seg inn i det med kropp og sjel. Hennes lidenskap for denne praksisen, førte henne flere ganger til Mysore, India, slik at hun kunne studere med den store Ashtanga mesteren, K.Pattabi Jois. I tillegg til å være en dedikert utøver, er hun også en dyktig instruktør som har fått Pattabi Jois’’ autorisasjon til å undervise Ashtanga. Shelley bringer med seg en frisk og sterk energi inn i klassene sine. Hennes empatiske vesen, humør, energi og glede, kombinert med en dybdeforståelse for bevegelsene, gjør henne til en storartet ressurs for alle som har mulighet til å studere med henne.