Hilde Ingeborg Sandvold

HILDE INGEBORG SANDVOLD er danser og koreograf. Hun har laget kompanibestillinger for Corpus ved Det Kongelige Teater, og flere soloverk, blant dem «Dans, for Satan» valgt til Aerowaves og Ice-hot 2018 og helaftensverket «GRÅTT» (2021). Som danser har hun samarbeidet med et stort antall koreografer over hele Europa. For øyeblikket er hun å se i Oona Dohertys «Navy Blue», på turné i Europa og Nord-Amerika.

«Jeg elsker å bevege kroppen min, det var slik dansen fikk meg. Det som fikk meg til å bli, var oppdagelsen av at jeg gjennom kunnskapen om dans kunne forstå og nyte bevegelse i alt. Dans har blitt et par briller, som jeg kan bruke til å forstå og utfordre verden, og mitt syn på den.
Stykkene jeg lager er ofte rå, med en følelse av DIY. Jeg skaper kunstneriske uttrykk med fokus på utøveren og det de har å tilby. Jeg ønsker å møte publikum gjennom mine stykker, og å skape på en måte som gir kunstneren en følelse av selvstendighet og bærekraft.
Med tro på at tærne også er å klandre, for måtene vi tenker på.»

www.hildeisandvold.com