Mathilde Caeyers og Marie Rechsteiner deltar på Big Pulse Dance Alliance Visiting Artist Program

Denne våren har vi valgt koreografene Mathilde Caeyers og Marie Rechsteiner til å delta på Big Pulse Dance Alliance Visiting Artist Program – et fireårig EU-prosjekt som foregår i tidsrommet 2021-2024 der CODA inngår som den norske partneren. Gratulerer til begge! 

Mathilde Caeyers deltar på New Baltic Dance Festival fra 2.-5. mai. Caeyers er en dansekunstner som bor og arbeider i Tromsø. Hun ble uteksaminert i 2018 med en Bachelor Honours Degree in Dance fra The Liverpool Institute for Performing Arts.

Foto: Marthe Thu

Siden hun ble uteksaminert har hun laget fire koreografiske verk, hvorav to er valgt ut til å reise på turné med Dansenett Norge. I 2021 var hun en av de unge artistene på Festspillene i Nord-Norge, der hun hadde premiere på sin tredje sceneproduksjon, New Religion, som sto på turné i februar i år på Dansens Hus, Oslo. Hennes koreografiske praksis utvikler seg kontinuerlig i nært samarbeid med installasjonskunst, hvor hun for tiden utforsker filosofiens iboende natur innen science-fiction.

For tiden jobber hun med en dansefilminstallasjon som skal vises på Interkulturelt museum i Oslo i 2023.

Marie Rechsteiner deltar på Sismògraf-festivalen mellom 13.-16. april. Rechsteiner er en norsk samtidsdanser og koreograf, med base mellom Trondheim og Berlin.

 

Etter endt utdanning ved Universitetet i Stavanger i 2012 har hun vært engasjert i en rekke forestillinger og samarbeidsprosjekter, i tillegg til egen praksis. 

Som utøver har hun jobbet med blant annet Malin Bülow, Cirka Teater, Benoit Maubrey, Raffaella Galdi, Yan Leiva, Christian Falsnaes og Alexandra Pirici og vært en del av samarbeidsprosjektet Yngvesson/Rechsteiner. Hun har siden 2014 vært en del av studiokollektivet Garage – Atelier für Kunst und Tanz i Berlin. 

I sin egen praksis er hun interessert i det tverrfaglige, der bevegelse er kombinert med lydkunst, videoprojeksjoner og stedsspesifikk, improvisert interaksjon. Tematiske jobber hun med aktuelle samfunnstema og ser på hvordan samfunnets forventninger manifesteres i kroppen og kan komme til syne i det koreografiske arbeidet.

———

Big Pulse Dance Alliance Visiting Artist Program gir en koreograf muligheten til å besøke andre festivaler i nettverket.

Programmet gir koreografene et møte med festivalens kunstneriske ledere, samarbeid med lokale artister, billetter til festivalopptredener og nettverksbygging med koreografer fra andre europeiske land. Programmet er helt unikt i sitt felt og gir enorm gevinst i form av kompetanseheving, kreativ utveksling og nettverksbygging.