‘Presence / Obecność’

CODA har akkurat avsluttet det to-årige prosjektet ‘Presence’ i samarbeid med ZAMEK Culture Centre, Poznan og Warszawas Teatr 21.

‘Presence’ er en feiring av teater og scenekunst. Det er et uttrykk for beundring for kunstnerne og deres evner, og det viser skjønnheten i mangfoldet. Fokus for prosjektet har vært å presentere forestillinger, workshops og seminarer skapt eller samskapt av artister med funksjonsnedsettelse.

‘Presence’ ble Initiert av Zamek og støttet av EØS og Norges støtteordning for samarbeid mellom Norge og Polen, i perioden 2022-2023.

Premierer og opptredener av internasjonale og lokale artister har funnet sted i Oslo, Poznan og Warszawa. CODA har hatt gjesteopptredener av verdenskjente dansekompanier som Candoco Dance Company (2022) og Claire Cunningham Company (2023). Norske kunstnere har fått delta i workshops ledet av polske kunstnere Katarzyna Zeglicka og Tatiana Cholewa, og både Katarzyna og Filip Pawlak var del av panelet i våre seminar.

Til gjengjeld har flere norske kunstnere og kompanier vært på besøk ved Zamek Culture Centre som deltagere i dette samarbeidsprosjektet:

Teater Manu har spilt forestilling Den Stygge Andungen.

Maria Terese Engdahl- Høgåsen har ledet workshops sammen med polsk kunstner Janusz Orlik.

Danselaboratoriet med kunstnerisk leder Ingeborg Dugstad Sanders og dansere har undervist og delt sin praksis.

CODAs kunstneriske leder Stine Nilsen har deltatt i seminar og vært på studiebesøk i Poznan, og Zamek kultursenters direktør Anna Hryniewicka og prosjektleder for ‘Presence’, Anna Pawlowska, har besøkt Oslo for å møte lokale norske kunstnere og se forestillinger.

Vi i CODA er veldig takknemlige for å ha hatt muligheten til å møte mange nye kunstner gjennom dette prosjektet og bidratt til nye samarbeid og inspirerende møter!

Mer info om bakgrunnen til prosjektet finnes på:

https://ckzamek.pl/podstrony/7782-obecnosc/