Ways of Doing – en personlig, tankevekkende og poetisk forestilling for alle

Ways of Doing er en personlig utforskning. Av Suzie Davies og Mattias Ekholm

Ways of Doing er en personlig utforskning av en profesjonell dansers skjulte funksjonsnedsettelse. Gjennom dans og tekst navigerer Suzie seg gjennom minner, følelser og tanker om hvordan sykdom kan påvirke kreativiteten.

Suzie lider av en kronisk sykdom. Som en følge av dette har hun begynt å inkludere temaet «usynlig funksjonsnedsettelse» i sitt arbeid. Med hjelp fra sin livs- og arbeidspartner Mattias Ekholm, undersøker hun hvilken effekt tilstanden har hatt på hennes profesjonelle liv – og i hvilken grad aksept spiller en rolle i arbeidet med å finne nye og kunstnerisk tilfredsstillende måter å jobbe på. Ved å stille både seg selv og publikum spørsmål håper hun å igangsette en tankeprosess rundt et tema man sjelden ser i dansen – annet enn gjennom dem som åpenbart er fysisk utfordret.

Presentasjon – utøverne

Suzie Davies er danser, koreograf og leder av det prosjektbaserte dansekompaniet DEED, sammen med Mattias Ekholm. I løpet av sin snart 30-årige karriere har hun jobbet i mange forskjellige konstellasjoner i inn- og utland, innen et bredt spekter av genrer. Som danser og skuespiller har hun jobbet med flere kompanier og uavhengige koreografer, som f.eks. Carte Blanche, Alan Lucien Øyen (Winter Guests), Ingun Bjørnsgaard, Den Norske Opera, og Kate Pendry.

Suzie ble tildelt Rolf Gammleng-prisen for sitt arbeid som danser og for sin versatilitet som utøver.

Siden 2012 har hun vært ansatt ved SKUDA (Skuespiller- og Danseralliansen AS), og i 2019 ble hun tildelt et 10-årig arbeidsstipend for etablerte kunstnere, av Kulturrådet.

Mattias Ekholm er danser, koreograf og med-leder av DEED. Han har i 30 år jobbet som danser, og samarbeidet tett med profilerte koreografer – hovedsakelig i Norden. Han har etablert lange og nære samarbeid med finsk-svenske Kenneth Kvarnström og norske Ingun Bjørnsgaard, noe som igjen har resultert i flere verdensturneer og tv-produksjoner. Mattias var i 10 år et kjent og kjært medlem av Norges nasjonale kompani for kontemporær dans, Carte Blanche, og i 2006 og 2012 jobbet han som øvingsregissør ved Skånes Dansteater i Malmö. Siden 2012 har Mattias vært ansatt ved SKUDA (Skuespiller- og Danseralliansen AS).

www.deed.no

sedf

qwedrf